Griechische Säulen


Griechische Säulen

Griechische Säulen

Grčki stubovi za krovove, terase, nadstrešnice, letnjikovce

Grčki stubovi se mogu videti na modernim kućama, kao i na poslovnim i drugim objektima, dajući im vanvremenski izgled.

Ovi betonski stubovi se najčešće koriste kao noseći stubovi a vrlo je česta upotreba i kod restauracije starih zdanja.

Sve betonske grčke stubove možemo raditi i kao polu- stubove.

Ugradnjom ovih grčkih stubova postići ćete da vaš prostor izgleda uređeno i novo bez obzira na aktuelni trend.

Svi ovi betonski stubovi pripadaju klasičnom stilu arhitekture, a klasičan stil je onaj koji traje i traži upotrebu baš ovakve betonske galanterije.

Osnovna razlika između grčkih stubova se nalazi u kapitelu stubova, pri čemu se prepoznaju dorski, jonski i korintski stil.

Dekorativni grčki stubovi se sastoje iz 3 elementa: baze, tela stuba i kapitela.

Svi betonski stubovi iz našeg programa su napravljeni od visokokvalitenih materijala sa armaturom (GA uzdužna i poprečna), uz dodatak potrebnih aditiva.

Nakon punjenja kalupa betonom i izvlačenja unutrašnjeg cilindra, ostaje šupljina u centru stuba. Posle otvaranja kalupa i vađenja stuba, pristupa se obradi, čime se površina stubova dovodi do izuzetne glatkoće.

Za kvalitet stubova je važna i stalna nega betona, zbog čega se naši grčki stubovi posle obrade lageruju i tu dodatno štite, sve do momenta isporuke.

Kada se noseći stubovi montiraju, njihova centralna šupljina se ispunjava armaturom i betonom kako bi se pružilo dodatno ojačanje. Prema proračunu građevinskog inženjera, za svaki od grčkih stubova je izrađen dijagram napona za očitavanje nosivosti istih.

Grčki stubovi se isporučuju glatko obrađeni, u boji betona (neofarbani), jer se posle montiranja mora ispoštovati proces isparenja vlage iz sveže nalivenog stuba.

Iskustvom i stalnim inovacijama u radu postigli smo visok kvalitet proizvoda koji karakteriše čvrstoća betona, otpornost na različite vremenske uslove, dugotrajnost i najfinija obrada.

U dogovoru sa kupcima možemo izvršiti prevoz na teritoriji Srbije a za kupce iz inostranstva obezbeđujemo napovoljnije prevoznike.

Senden Sie uns eine E-Mail

DE:Request